Nyúl ketrec, kifutó

Ma már egyre kedveltebb társállatok a nyulak. Ezzel együtt a házban, lakásban való nyúltartás is egyre népszerűbbé válik, aminek elengedhetetlen kelléke a nyúl ketrec vagy nyúl kifutó. 

Kínálatunkban megtalálhatod a számodra és nyuszid számára legmegfelelőbb nyúl ketrecet vagy nyúl kifutót. A Ferplast nyúl ketrecek teljes felszereléssel elérhetőek, így kezdő szettnek is kiváló választásnak bizonyulnak.


7termék 17

Mekkora nyúl ketrecet vagy nyúl kifutót érdemes választani?

A nyuszik igen nagy mozgásigénnyel rendelkeznek, ezért a számukra megfelelő méretű nyúl ketrec legalább 120x60 cm alapterületű.

Ha nagyobb helyet szeretnél biztosítani nyuszidnak, de csak kis helyed van a számára, akkor a legjobb választás egy emeletes nyuszi ketrec, ami ugyanakkora alapterület mellett kétszer akkora mozgásteret biztosít nyuladnak. Az emeletes nyúl ketrecek szintjei rámpa segítségével könnyen átjárhatóak a nyuszi számára.

 

Mi a jobb, a nyúl ketrec vagy a nyúl kifutó?

Beltéri nyúltartáshoz választhatsz nyúl ketrecet vagy nyúl kifutót is. Mindkettőnek megvan azonban a maga előnye és hátránya is.

A Ferplast nyúl ketrecek műanyag aljuknak köszönhetően egyszerűen, könnyen és gyorsan tisztíthatóak. Emellett egyszerűen almozhatóak.
Szükség esetén a nyúl ketrec tetejét kültéri kifutónak is lehet használni, amikor beköszönt a jó idő, és nyuszidat már kiteheted a kertbe legelészni. 

A Ferplast nyúl ketrecek teljes felszereléssel együtt elérhetőek, ami tartalmaz itatót, búvóhelyet, széntartót és etetőtálat is. Így költséghatékonyabbak lehetnek, mint a nyúl kifutók.

Ezen előnyökkel mellett a nyúl ketrecek nem bővíthetőek, bár összecsukhatóak, de használaton kívül vagy utazásnál lényegesen nagyobb helyet foglalnak el, mint egy nyúl kifutó.

A nyúl kifutók könnyen összecsukhatóak, jelentős helyet spórolhatsz velük, ami utazásnál különösen fontos. Beltéren és kültéren is egyaránt használhatsz nyúl kifutót. Nyúl kifutóink további elemekkel bővíthetőek, így rugalmasan átépítheted, növelheted területét kedved és nyuszid igényei szerint.

A nyúl kifutóknak viszont nincsen alja. Aljként szőnyeget, egyéb anyagokat stb. használhatsz. Nem almozhatóak. A nyúl kifutók tisztítása így körülményesebb lehet. 

 

Műanyag vagy fa nyúl ketrec a jobb?

Gyönyörű fából készült nyúl ketrecek csábítják el a gazdikat a webshopokban. De néhány dolgot mérlegelni kell, mielőtt a fa mellett döntenél.

A fát nem lehet igazán jól fertőtleníteni. Egy esetleges fertőzés után használhatatlanná válhatnak a fából készült nyúl ketrecek.

Emellett a fa nyúl ketrecek gyorsabban koszolódnak, magukba szívják a szagokat, ezáltal hamarabb elhasználódnak.

A műanyag nyúl ketreceket hatékonyan és egyszerűen lehet tisztítani, kiválóan fertőtleníthetőek. Emellett nem szívnak magukba kellemetlen szagokat, amiket aztán sosem lehet eltüntetni. Végül, de nem utolsó sorban egy nyűanyag nyúl ketrec sokkal időt állóbb, mint a fa.

Szűrés
Ár
 (Ft)
3 422 Ft - 74 399 Ft
Gyártó
Termék státusza