Madár magazin

El tudod képzelni, hogy akár egy nagyváros közepén, az erkélyen is berendezhetsz egy mini madárvédelmi központot?

A vadmadarak etetéséről sokan azt gondolják, hogy csak kertekben, szabad területeken megoldható. Ez azonban nem igaz, hiszen a legkisebb balkonon is a kedvében járhatunk apró, tollas barátainknak! Fontos, hogy segítsük ilyenkor őket, hiszen tavasztól őszig ők tartják kordában a minket zavaró rovarokat!

Manapság már nemcsak a kertekben jelennek meg a cinkék és társaik, hanem a társasházak környezetében is tanyát vertek a fákon, bokrokon.

Éppen ezért az erkélyek, balkonok, sőt az ablakpárkányok és a légkondicionálók külső egységei mind remek lehetőséget biztosítanak a szárnyas apróságok vendéglátásához. Csak néhány dolgot kell beszerezni ahhoz, hogy tökéletes és biztonságos pihenőhelyet biztosíthass számukra!

Általában az állati tanulásra valami olyasmiként szokás tekinteni, mint az igen intelligens állatok különleges képességére. 

Mindenki tudja, hogy a kutyák nagyon okosak és rendkívül jól taníthatóak. Bravúros ügyességgel sajátítanak el mindenféle trükköt, amit aztán bárhol, bármikor képesek akár vezényszóra is végrehajtani.

  • Vajon ez tényleg csak bizonyos állatok kiváltsága? 
  • Valójában mi a tanulás és hogyan működik? 
  • Más állatokat is taníthatunk trükkökre? 
  • Milyen tanítási módszereket alkalmazhatunk? 

Ezekre a kérdésekre válaszol a mai cikk.