Madáretető kültérre vadmadaraknak

Késő ősszel és kora tavasszal a vadon élő és a kertekben gyakran előforduló madarak nehezen találnak elegendő táplálékot. Ha segíteni akarsz nekik túlélni a zord hónapokat, nem kell mást tenned, mint beszerezni egy-két megfelelő madáretetőt, és gyakran megtölteni őket magkeverékkel.

A madáretetőknél leggyakrabban megforduló madarak a feketerigó, a veréb, a széncinege, a kékcinege, a fakopáncs, az erdei pinty, az őszapó, a szajkó, a vörösbegy és a zöldike.


8termék 18

A madáretetők építéséhez általában műanyagot vagy fát használnak. A műanyag madáretetők rendkívül strapabíróak, szinte lehetetlen tönkretenni őket, és általában - de nem minden esetben - olcsóbbak, mint a fából készültek. A műanyag modellek egyetlen hátránya, hogy nem olyan szemet gyönyörködtetőek, mint a fából készült madáretetők. 

A műanyag madáretetők sokféle kivitelben léteznek, az egyszerű etetőtartályoktól a bonyolult, ülőkével ellátott házakig. A legtöbb ilyen etetőt előre kifúrt lyukakkal szállítjuk, így a terasz korlátjára vagy egy fára is felszerelhetők. Az egyetlen karbantartást az etetők időnkénti tisztítása jelenti, hogy megelőzzük a penészedést és szépek maradjanak. A műanyag madáretető megtisztításához mindössze annyit kell tenni, hogy időnként nedves ruhával áttöröljük.

A legtöbb műanyag madáretető újrahasznosított anyagokból készül. Sőt, a legtöbbjüket újra is lehet hasznosítani, ami ugyanúgy igaz a fa etetőkre is.

A műanyagot könnyebb tisztítani, mint a legtöbb fafajtát, ami előnyös lehet azok számára, akik rendszeresen etetik a madarakat. Ami a karbantartást illeti, a fa madáretetőket néhány évente olajozni vagy festeni kell, hogy újszerűnek tűnjenek. A fa madáretetők általában drágábbak, mint a műanyagok, de megfelelő karbantartás mellett sok-sok évig gyönyörűek maradnak.

A készen vásárolt madáretetők használata egyszerű. Csak fel kell akasztani őket egy megfelelő magasságú, erős faágra (vagy ha lakásban élünk, akkor az erkélyre is kitehetjük őket), és máris kezdődhet a madáretetés. Működtetésük sem igényel különösebb szakértelmet, hiszen semmi más teendő nincs velük, mint rendszeresen meg kell tölteni őket vadmadár eleséggel. Mivel az etetők a táplálékot mindig szárazon tartják, nem kell aggódni amiatt, hogy a kihelyezett finomság megromlik, megpenészedik.

A fából készült madáretetők általában vonzó kialakításúak, és saját tetővel védik a tálcában lévő élelmet az esőtől és a hótól. Léteznek fára függeszthető és földre szerelt, saját lábbal ellátott változatok is. Bármilyen kerti kialakításban jól mutatnak köszönhetően a természetes anyagok felhasználásával készült szemetgyönyörködtető dizájnnak.

Győződj meg arról, hogy ha felfüggeszthető madáretetőket - műanyag és fa típusúakat egyaránt - helyezel ki, akkor azok elég magasan legyenek, hogy a madarak ne kerüljenek veszélybe etetés közben (például a vadászó macskák miatt, akik rendkívüli károkat tudnak okozni a vadmadár populációnak). 

Figyelj rá, hogy az etetőkben a teljes téli szezonban folyamatosan elegendő mennyiségű eleség álljon a tollas kis barátaink rendelkezésére!

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 782 Ft - 9 494 Ft
Gyártó
Termék státusza