Tüzelőbugyi kutyáknak

Tüzelésnél a szuka kutyák külső ivarszerve megduzzad, véresen váladékozik, az illata pedig vonzza a kan kutyákat. Ezeket a kellemetlenségeket orvosolja a tüzelőbugyi, ami visszatartja a szagokat és a váladékot.

A kínálatunkban kapható tüzelőbugyik tartós, mosható anyagból készültek, cserélhető tisztasági betéttel. A tisztasági betétet higiéniai okokból rendszeresen cserélni kell. Emiatt azt javasoljuk, hogy a tüzelőbugyi mellé vásárolj egy csomag tisztasági betétet is.


9termék 19

Szuka kutyáknál számolni kell a tüzeléssel járó kellemetlenségekkel

A kutyatulajdonosok előbb-utóbb szembesülnek az ivartalanítás kérdésével. Ha hobbi célból tartasz kutyát, akkor dönthetsz az ivartalanítás mellett, de vannak olyan esetek is, amikor az ivartalanítás egyáltalán nem jelent opciót. Emellett vásárolhatsz tenyésztési célra is kiskutyát, amely esetben pedig az ivartalanítás szóba sem kerül.

Amennyiben szuka kiskutyát választottál, és nem az ivartalanítás mellett döntöttél, akár csak ideiglenesen, úgy előbb-utóbb szembesülsz a tüzeléssel járó kellemetlenségekkel. 

A nőstény ebek ivaréréstől kezdve évente legalább egy alkalommal tüzelnek, de fajtától függően akár kétszer is. Ekkor a viselkedési változásokon kívül a tüzelésnek más, látható nyomait is észlelheted, amik igen kellemetlenek is lehetnek, főleg, ha lakásban tartod kedvencedet, vagy legalább bejárása van a házba.

Tüzelésnél a szukák pérája (külső ivarszerve) erősen megduzzad, a kanok számára vonzó illatot áraszt, emellett pedig piros, véres váladék ürül belőle, ami napokig is eltart. Bár ilyenkor a nőstény ebek intenzíven tisztogatják magukat, mégis gyakran előfordul, hogy a váladék cseppekben jelenik meg a padlón. A vérzés a kutya alvása közben sem szűnik meg, így a padlón túl a fekhelyét is összepiszkítja vagy esetleg a kanapé kárpitját…

Mit tehetsz a kellemetlen váladékok ellen?

Amennyiben számodra az ivartalanítás nem jöhet szóba, úgy a legjobb megoldást a kutyáknak kifejlesztett tüzelőbugyi használata jelenti.

Elsőre furcsának tűnhet a gondolat, hogy egy bugyit adj a kutyádra. Viszont annál több előnye van, amivel a tüzelőbugyi megkímél téged a tüzeléssel járó kellemetlenségektől.

Mire jó a tüzelőbugyi?

A tüzelőbugyi megtartja a hím kutyák számára ellenállhatatlan szagok egy részét, így a szuka kevésbé lesz vonzó a környékbéli kanok számára. 

Emellett felfogja a tüzeléssel járó váladékokat, így nem kell aggódnod, hogy kutyád a bútorok kárpitját, saját fekhelyét, a padlót, szőnyegeket, esetleg utazásnál a kocsi kárpitját vagy a szállító box alját, majd esetleg saját magát is összepiszkítja.

A tüzelőbugyik tartós, mosható anyaguknak, valamint a cserélhető betéteknek köszönhetően többször használhatóak, így a tüzelés végén nem kell kidobnod a kukába, legközelebb is felhasználható lesz.

Hogyan használd a tüzelőbugyit?

A tüzelés során a váladékozás teljes ideje alatt használhatod a tüzelőbugyit. Ajánlatos olyankor mindenképp ráadni, amikor szeretnéd elkerülni a kellemetlen szagokat, és a nem kívánt foltokat.

Bár valamelyest elfogja a szagokat, amik vonzóak a kanok számára, azért továbbra is ügyelj rá, hogy amennyiben lehetséges ne kerüljön szuka kutyusod hímek közvetlen közelébe. 

A nem kívánt vemhesüléstől nem véd meg a tüzelőbugyi.

Ügyelj rá, hogy biztosan jó méretet válassz kutyád számára, hogy ne essen le róla, jó helyre kerüljön a betét, valamint kényelmes legyen a számára a tüzelőbugyi viselete.

A Trixie tüzelőbugyi csomagja 3 db betétet tartalmaz. Lehetőséged van tüzelőbugyikhoz való tisztasági betétet beszerezni külön csomagban, amire valószínűleg szükséged is lesz, főleg, ha hosszútávra tervezed az eszköz használatát.

Mindig figyelj oda a betét cseréjére, mert csak akkor lesz igazán hatékony a tüzelőbugyi.

A tüzelőbugyi viselését is szokni kell

Sok kutya számára valamilyen felszerelés, kutyaruha stb. viselése elsőre kellemetlen érzetet válthat ki. Ilyenkor a kutya igyekezhet leszedni magáról az adott eszközt. Emiatt gyakran javasoljuk, hogy akár a kutyahám, akár kutyaruha vagy szájkosár viseléséhez fokozatosan, pozitív megerősítéssel szoktasd hozzá a kutyádat. A tüzelőbugyival sincs ez másképp.

A szokatlan eszköz viselése elsőre kellemetlen, ijesztő lehet kutyusod számára. Ezért, amennyiben van rá lehetőséged, még az első tüzelés előtt kezd meg kedvenced tüzelőbugyihoz való szoktatását. Ezt a tüzelőbugyival történő fokozatos ismerkedéssel, jutalmazással, tehát pozitív megerősítéssel érheted el. Így mire eljön az első tüzelés alkalma, már gördülékenyen megy a tüzelőbugyi használata.

Szűrés
Ár
 (Ft)
515 Ft - 1 855 Ft
Termék státusza