Kutya nyakörv

Webshopunk kínálatában többféle anyagú és kialakítású kutya nyakörvet találsz. Ha strapabíró, erős hevederből vagy tartós, valódi bőrből készült kutya nyakörvet keresel, esetleg esti sétákhoz alkalmas világító nyakörvet szeretnél, jó helyen jársz. 

Milyen nyakörvet válassz?

A kutya nyakörv kiválasztásánál az elsődleges szempont a biztonság és a kutyád kényelme. 

A nyakörveken található fém karika nemcsak a póráz rögzítésére szolgál, hanem külön biléta is helyezhető rá, ami egy esetleges szökés, eltűnés esetén megkönnyíti a gazdihoz való visszajuttatást.

Kutyád biztonsága érdekében mindig a számára megfelelő méretű nyakörvet válaszd. Ezzel elkerülheted, hogy kutyád ijedtség, vagy valamilyen, számára rendkívül érdekes, izgalmas inger hatására kiszabaduljon a nyakörvből és elszökjön. Emellett az ideális méretű nyakörv nem szorítja kutyád nyakát, kényelmesen kap benne levegőt.

Kutyád kényelmét az is növelheti, ha olyan nyakörvet választasz számára, ami puha és nem húzza a szőrét. A webshopunk kínálatában szereplő Trixie és Julius-K9 márkájú kutya nyakörvek kellemes tapintású poliészter szálaiknak köszönhetően nem húzzák a kutyák szőrét.

A Trixie és Julius-K9 nyakörvek műanyag csattja nem forrósodik fel, így biztosan nem égeti meg sem a kezedet, sem a kedvenced bőrét. A könnyű leszedési lehetőséget biztosító csattok mellett a nyakörvek kialakítása maximális biztonságot nyújt a véletlen kikapcsolódások ellen.

Persze mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy egy nyakörv strapabíró legyen, hiszen ideális esetben több évig mindennapos használatban lesz. 

Többféle anyagú kutya nyakörv közül választhatsz webshopunkban. A hevederből készült Trixie és Julius-K9 nyakörvek rendkívül tartósak, jól bírják a rágást és kaparást is. Ha természetes anyagra vágysz, akkor a valódi bőrből készült nyakörveket ajánljuk neked, melyek tartósságban vetekszenek az erős hevederből készült nyakörveinkkel, viszont egy letisztult, természetes stílust, eleganciát képviselnek.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes átgondolni, hogy pontosan mire szeretnéd használni a nyakörvet, ugyanis annak majdani funkciója határozza meg az ideális típusát.

Nagyobb testű kutyák számára, azok megtartására ideális lehet a plusz fogantyúval ellátott Julius-K9 nyakörv.

Esti séták alkalmával, ha mindig szeretnél tisztában lenni azzal, hogy kutyusod pontosan merre jár, akkor kutyád normál nyakörve mellé érdemes beszerezned egy világító nyakörvet. Webshopunkban remek, USB csatlakozóval tölthető világítós nyakörveket találsz többféle színben és méretben. A világítós kutya nyakörveink nagy előnye, hogy akár méretre is vághatod őket.

A világító kutya nyakörv nemcsak számodra ad információt kedvenced hollétéről, hanem az esti órákban közlekedők számára is, ami segít elkerülni az esetleges baleseteket és akár kedvenced életét is megmentheti.

A Zooling Webshop tulajdonosai elzárkóznak az averzív kutyakiképzési módszerek alkalmazásától. A tudományos alapú, bántalmazástól mentes kutya kiképzésben hiszünk. Ezért a kínálatunkban nem találsz fojtó, fél fojtó vagy szöges nyakörveket, és ezen a jövőben sem tervezünk változtatni.

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű kutya nyakörvet?

Egy rossz méretű kutya nyakörv használata sérülésekhez, kutyád számára kellemetlenséghez vezethet, ami a kutyában tiltakozást válthat ki a sétával szemben. Ezért kiemelten fontos, hogy mindig megfelelő méretű nyakörvet válassz.

A nyakörv pontos méretének kiválasztásához szükség van a kutyád nyakának körméretére, ezért azt vásárlás előtt minden esetben mérd le. 

Valamennyi nyakörvünk állítható. A méretintervallumok a kutya nyakörv legkisebb és legnagyobb állítható méretét jelölik. Ezek a nyakörv méretintervallumok átfedőek, így biztosan megtalálod a kutyád számára megfelelőt.

A nyakörv felhelyezésénél ügyelj arra, hogy kutyád nyaka és a nyakörv közé 1 ujjad kényelmesen beférjen.

Vékony nyakörvet általában kistestű, szélesebb nyakörvet nagyobb testű kutyáknál érdemes alkalmazni.

Nyakörvet vagy hámot használj?

A megfelelő alkalmazás mellett mind a kutya nyakörv, mind a kutyahám biztonságos, kényelmes, élménydús sétát tesz lehetővé a kutya és a gazda számára is.

Amíg kutyád nem tanult meg laza pórázon sétálni, addig a hirtelen rántásokból adódó esetleges sérülések miatt megfelelőbb lehet a hám használata.

Laza pórázon való közlekedésnél, hirtelen rántások nélküli sétánál a nyakörv pontosan ugyanolyan megbízható, kényelmes és biztonságos viselet lehet, mint a hám.

Nyakörvet nemcsak séták alkalmával érdemes kutyádnak viselnie. Otthon a kertben, kirándulások alkalmával szabadon engedve nem árt, ha egy bilétával ellátott nyakörvet visel kutyusod. Esetleges szökésnél könnyen megtalálást tesz lehetővé, de könnyebb megfogni, megtartani is az ebet a nyakörv segítségével. Hám mellett is viselhet kutyád nyakörvet. Funkciójukban nem zavarják egymást.

Hogyan szoktasd kutyádat a nyakörvhöz?

A kutyák nyakörvhöz szoktatását érdemes már kölyök korban elkezdeni. A nyakörv viselésének praktikussága miatt akkor is, ha hámmal sétáltatod kutyádat.

Eleinte a nyakörv felhelyezését és viselését érdemes kutyád számára valami kellemes dologgal egybe kötni, amire kiváló eszköz lehet a jutalomfalat. Bátran jutalmazd kutyusodat, amikor megmutatod neki a nyakörvet, és amikor felhelyezed rá, így hamar megszokja majd annak viselését.

Lehet tisztítani a kutya nyakörveket?

Valamennyi, a kínálatunkban szereplő nyakörvet egyszerűen tisztíthatod. Mindössze langyos szappanos vízre és egy szivacsra vagy rongyra van szükséged. Arra ügyelj, hogy mosógépben és szárítógépben nem tisztíthatóak

A hevederből készült nyakörv viszonylag gyorsan szárad, így hamar újra használhatod kutyusoddal.

A közös séta legyen élmény mindenki számára

Annak érdekében, hogy a közös séta a kutyád és a számodra is élmény legyen, érdemes a laza pórázon való sétálást elsajátítanotok. Ezt a legkönnyebben pozitív megerősítéssel, azaz a láb melletti séta jutalomfalattal történő megerősítésével, valamint dicsérettel érheted el. De ne feledkezz meg arról, hogy a kutyák imádnak szaglászni, ismeretlen helyeket felfedezni. Emiatt érdemes a sétákba mindig laza, felfedező epizódokat is beiktatni, amikor engeded kutyádnak, hogy szabadon körbe szimatolja a világot. Így lehet mindkettőtök számára élménydús, kellemes dolog a közös séta.