Frontline Combo kutya L (20-40kg)

Frontline Combo Spot On megbízható védelem a kullancsok, bolhák és tetvek ellen valamint meggátolja az újrafertőződést.

Szállítási idő: 1 munkanap (GLS futárszolgálattal)
A termékek a saját, Budapest melletti raktárunkban vannak. A GLS futár délelőtt viszi el tőlünk a csomagokat.
Ha a rendelésed a futár érkezése előtt leadod, még aznap el tudjuk küldeni a csomagod, így már másnapra Nálad lehet.

Egy vásárlói vélemény a boltról:

Nincs raktáron
4 190 Ft
Nincs raktáron
Részletek
A FRONTLINE Combo® olyan praktikus és egyszerű megoldás, mely egyszerre óvja a kezelt állatot és védi a környezetét az újrafertőződéstől.

Metoprén segédanyaga segítségével már a lárvaállapotú fejlődési szakaszban elpusztítja a bolhákat.

Kifejezetten benti, vagy kinti és benti kutyák számára javasolt.

Kiszerelések:

• 2-10 kg között az S (0,67 ml)
• 10-20 kg között az M (1,34 ml)
• 20-40 kg között az L (2,68 ml)
• 40-60 kg között az XL (4,02 ml)

Frontline Combo Spot On összetétel:
• S: Fipronil 67,00 mg, (S) metoprén 60,30 mg, segéd- és vivőanyag ad 0,67 ml egy pipettában
• M: Fipronil 134,00 mg, (S) metoprén 120,60 mg, segéd- és vivőanyag ad 1,34 ml egy pipettában
• L: Fipronil 268,00 mg, (S) metoprén 241,20 mg, segéd- és vivőanyag ad 2,68 ml egy pipettában
• XL: Fipronil 402,00 mg, (S) metoprén 361,80 mg, segéd- és vivőanyag ad 4,02 ml egy pipettában

Gyógyszerforma: Rácsepegtető oldat
Célállat: Kutya

Javallat:

Elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen.

Bolhák ellen (Ctenocephalides spp.):
• A kifejlett bolhák által okozott újrafertőződés elleni inszekticid hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból származó lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő 8 hétig tart.
Kullancsok ellen (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus):
• A termék 4 héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen.

Szőrtetvek ellen (Felicola subrostratus):
• A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

Frontline Combo Spot On adagolás:
• Egy 2-10 kg testtömegű kutyának egy 0,67 ml-es (S) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.
• Egy 10-20 kg testtömegű kutyának egy 1,34 ml-es (M) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.
• Egy 20-40 kg testtömegű kutyának egy 2,68 ml-es (L) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.
• Egy 40 kg testtömeg feletti kutyának egy 4,02 ml-es (XL) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.

Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában. Vemhesség és szoptatás alatt a termék alkalmazható.

Alkalmazás módja: Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással.
Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet oly módon, hogy a bőr láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.
Fontos a pontos adagolás betartása.
Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás, illetve hypoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye és nem fordul elő kullancs, a Frontline Combo Spot-On kutya A.U.V. használata két-három havonta elég.

Ellenjavallat:

- Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál.
- Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyákon vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyákon sem.
- Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat.
- Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskáknál nem szabad használni a túladagolás veszélye miatt.

Mellékhatások:

Ha lenyalja a kutya, akkor rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, amit leginkább a vivőanyag okoz.
Rendkívül ritkán az csepegtetés helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételes esetekben nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hyperaesthesia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.

A túladagolás kerülendő.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

A készítményt olyan helyre kell felcsepegtetni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után. Ne fürdessük/úsztassuk az állatot a kezelés utáni két napon belül. A kezelést követő két napon belül a kezelt állatot tilos természetes vizekben úsztatni. A heti egy alkalomnál gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem ismert, hogyan befolyásolja a készítmény hatékonyságát. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ektoparazitikummal.

Munkavédelmi óvórendszabályok:

A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe ill. szembe jutását. A kezelést végző személy ill. az állat inszekticidekkel vagy alkohollal szembeni, ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a termékkel. Kerülni kell a pipetták tartalmának az ujjakkal történő érintkezését. Ha előfordul, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor bő vízzel alaposan ki kell mosni. Használat után kezet kell mosni.
Amíg a kezelés helye meg nem szárad, addig a kezelt állatokat nem szabad megfogni, és a gyermekeket nem szabad engedni, hogy játsszanak velük. Emiatt nem napközben, hanem koraeste javasolt kezelni az állatokat. A kezelt állatok ne aludjanak együtt a gazdákkal, különösen a gyermekekkel. A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Eltarthatóság: Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! Lejárati iső a gyártástól számított 3 év.

Rendelhetőség: Állatorvosi vény nélkül forgalmazható! Állatgyógyászati célra!
Forgalmazhatóság: Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják.

Környezetvédelmi előírások:
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény nem kerülhet a természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

Gyártó: MERIAL S.A.S. (Lyon, Franciaország)
Vélemények
Legyél az első, aki véleményt ír!